Pinjate za sve prilike


Tradicionalni meksički momenat – pinjata, garantuje osmehe na licima svih klinaca koji iščekuju „kišu“ slatkiša iz nje. U našoj kreativnoj radionici izrađujemo ih u svim oblicima i dimenzijama.

Mada pinjate u savremenom svetu obično služe u svrhu dodatne zabave na dečijim rođendanima, imaju dugu i činjenicama bogatu istoriju. Poreklo vuku iz stare Kine, a ne Latinske Amerike. Koristila se prilikom proslave dolaska proleća. Marko Polo, ploveći  po Kini, predstavio je ovaj kineski običaj koji su prihvatili Španci, kao i Italijani i Francuzi. Španci su preneli ovaj obicaj u Novi svet, kada su osvojili Meksiko. Pinjata je postala deo meksičke tradicije “Posada” u katoličkoj kulturi.

Pinjata se pravi od različitih tipova materijala. Uglavnom od papira, traka, krep papira, balona i kartona.

Vreme izrade personalizovane pinjate je dva radna dana. Pinjate šaljemo bez punjenja (slatkiša).
Sistem otvaranja je „na povlačenje“ – na dnu se nalazi 15ak tračica, koje deca naizmenično povlače, a samo jedna je ona prava, koja otvara pinjatu sa donje strane odakle ispadaju slatkiši. Sa gornje strane se nalazi traka uz pomoć koje pinjatu treba okačiti da visi. Na poleđini pinjate se nalazi poklopac na otvaranje koji je namenjen za ubacivanje slatkiša.

Pogledajte i poručite neke od naših pinjata:

Pored širokog asortimana, nudimo vam i uslugu personalizacije konkretnih pinjata. Kreirajte svoju unikatnu pinjatu baš onako kako ste zamislili!