Koja je razlika balona punjenog helijumom i vazduhom?

Baloni mogu biti punjeni vazduhom ili helijumom. Baloni punjeni vazduhom traju dosta duže ali ne mogu lebdeti, dok baloni punjeni helijum traju kraće ali mogu lebdeti. Molekuli helijuma su veoma mali I zato brže izađu iz balona. Cena balona punjenih helijumom je dosta veća nego balona punjenih vazduhom, ali računajući na efekat I magiju lebdenja vaša investicija se isplati.

Koliko balona da uzmem?

Dosta nam postavljaju ovo pitanje I veoma je teško dati odgovor! Treba sagledati veličinu događaja/prostora, vrstu događaja (npr. sedenje za stolom, koktel party itd), šta želite da postignete balonima. Naša preporuka je da se posavetujete sa koordinatorom proslave I vidite da li su ranije imali balone. Možete pogledati našu foto galeriju radi dodatnih ideja. Kao neka opšta smernica treba računati da između 1,5 do 2 balona po gostu funkcioniše veoma dobro.
Slobodno nas pozovite ili nam posaljite email za dodatne savete!
.

Da li mogu dobiti balone jedan dan pre mog događaja?

Svi baloni imaju limitirano vreme lebdenja, zato proverite za svaku vrstu balona koje je vreme lebdenja. Baloni naravno izgledaju najbolje kada su sveži a ne pri kraju njihovog vremena lebdenja. Možete računati I na HI-FLOAT za gumene balone ako želite da traju duže od 10 sati.

Koliko dugo traju baloni?

Vreme lebdenja 12” gumenog balona je oko 8 do 10 sati, dok folija baloni mogu lebdeti I više od jednog dana. Vreme lebdenja balona važi isključivo u zatvorenom prostoru. Treba računati da promena temperature, blizina klimatizaciji, blizina izvoru grejanja, vlažnost prostora, direktna svetlost sunca utiču na vreme lebdenja. Mi predlažemo da se baloni preuzmu ili dostave na dan vašeg dešavanja a vremenski blizu početka događaja

Koje balone da uzmem za događaj na otvorenom prostoru?

Većina naših balona se ponaša dobro pod nadstrešnicama. Kada se baloni koriste na otvorenom prostoru, vetar može umrsiti trakice ili mogu popucati baloni kada ih vetar nanese na nešto oštro. Direktna sunčeva svetlost može da izbledi boju balona ili da “oksidira”, a temperatura može da proširi helijum I tako dođe do pucanja balona. Naš savet je da se aranžiranje prostora radi sa fiksnim konstrukcijama I balonima punjenih vazduhom. Čak I sa svim savetima I predostrožnostima nismo u mogućnosti da garantujemo izdržljivost balona za događaje na otvorenom prostoru.

Kako da sprečim da mi baloni ne pucaju?

Držite balona dalje od Kung Fu dece, kaktusa, iglica I svih grubih površina. Naši baloni su ekstra kvaliteta I otporni na samopucanje. Da izbegnete pucanje balona, držite ih dalje od bilo koje površine (vežite za tegiće), držite ih u zatvorenom prostoru I dalje od direktne sunčeve svetlosti.

Da li mogu da personalizujem moju porudžbinu?

Uvek se trudimo da vam izađemo u susret sa personalizovanim balonima, gumenim ili folija. Možete nas pozvati ili poslati zahtev na email. Tu smo I da vas posavetujemo o bojama štampe na balonima.

Da li mogu ponovo koristiti moje balone – kako to da izvedem?

Svi folija baloni imaju samozatvarajući ventil I veoma lako moge da se dopune helijumom. Proizvod nije namenjen za više korišćenja tako da nismo u mogućnosti da garantujemo njegovu ponovnu upotrebu. Na žalost gumeni baloni mogu samo jednom da se iskoriste. Onog trenutka kada se balon naduva, guma se rasteže I izložen je vazduhu I vlagi I počinje njegovo raspadanje. Svi naši gumeni baloni su biorazgradivi tako da ne štete okolini ako su ispravno uklonjeni.

Ako imam svoje balone, da li mogu da ih donesem do vas da se napune helijumom? Koliko naplaćujete tu uslugu?

Za uslužno punjenje vaših balona cena zavisi od vrste I veličine balona. Napomena da mi nismo odgovorni ako prilikom pumpanja ili kasnije balon pukne ili se ispumpa. Pre nego što dođete pozovite nas da vas uputimo I informišemo oko vaše vrste balona.